Er zijn vele gebouwen waarvan de daken asbest bevatten. Asbest is kankerverwekkend en is hierdoor schadelijk voor uw gezondheid. Als er asbest in een dak zit, moet dit zo snel mogelijk worden verwijderd door middel van een dakrenovatie. Het is ook mogelijk om uw dak te laten renoveren om een andere reden, denk hierbij aan een dak dat beschadigd is door een storm.

Asbestdaken
Bij een brand kan het dak van uw woning beschadigd raken en hierdoor kunnen er asbestdeeltjes in de omgeving van de woning terechtkomen. Dit kan van invloed zijn op de gezondheid van de omwonenden, aangezien asbest slecht is voor de gezondheid. Hier kunt u of anderen ernstig ziek van worden. Door asbest kunnen verschillende ziekten ontstaan, denk hierbij aan longkanker, fibrose of asbestpleuritis.

Uw dak laten renoveren
U kunt uw dak laten renoveren door een bedrijf wat gespecialiseerd is in dakrenovatie en asbestverwijdering. Het bedrijf beschikt over verschillende benodigde certificaten, heeft verstand van zaken en zo kan het bedrijf altijd goed te werk gaan. U wordt altijd voorzien van de juiste informatie.  Het renoveren van uw dak gebeurt geheel naar wens. Het bedrijf voor dakrenovatie levert kwaliteit en zorgt ervoor dat het asbest wordt verwijderd en het dak er weer als nieuw uit komt te zien.

 

Na het verwijderen van de asbestdaken kunnen de nieuwe dakplaten geplaatst worden. Mocht u ervoor kiezen om deze nieuwe panelen te voorzien van een kleur, dan raden wij de Sikkens Alphatex SF en de Sikkens Rezisto aan.

 

Vanaf 2028 is het door de Rijksoverheid verboden om in het bezit te zijn van een dak waar asbest in kan zitten. U kunt als woningbezitter een subsidie krijgen voor de dakrenovatie van uw woning. Als u meer informatie wilt, dan kunt u altijd contact opnemen voor extra informatie.
Het kan natuurlijk ook zijn dat uw dak gerenoveerd moet worden, omdat uw dak beschadigd is door bijvoorbeeld een storm. Neem contact op met een bedrijf wat gespecialiseerd is in dakrenovatie en vraag om een offerte. Voor extra informatie over aanvullende regels in uw woonplaats, moet u contact opnemen met uw gemeente.

Gecertificeerd en jarenlange ervaring
Als u ervoor kiest om de dakrenovatie van uw woning uit te laten voeren door een gespecialiseerd bedrijf, dan kiest u standaard voor kwaliteit en uitstekend advies. Voordat er wordt begonnen aan de renovatie van het dak, wordt er altijd eerst een adviesgesprek gepland. Tijdens het adviesgesprek wordt er gekeken naar de onderdelen die gerenoveerd moeten worden en welke materialen of machines er daarvoor benodigd zijn. U kunt heel eenvoudig online een offerte aanvragen voor het renoveren van uw dak.

Offerte aanvragen
Wilt u meer informatie over het vervangen van uw dak, omdat u denkt dat uw dak asbest kan bevatten? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een bedrijf wat gespecialiseerd is in dakrenovatie. U kunt ook direct een offerte aanvragen als u weet dat uw dak asbest bevat en u het zo snel mogelijk wilt laten vervangen.