Tuinhuizen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Nu duidelijk is hoe belangrijk onze tuinen zijn voor het milieu, werkt iedereen weer met liefde in de tuin en al helemaal wanneer de eerste zonnestralen weer op ons neerstrijken. Als je jouw tuin echt wil opfleuren en een plek wil hebben waar je jouw hobby’s het beste kan uitvoeren, dan is een tuinhuis de perfecte keuze om je leefoppervlak wat uit te breiden. Lees hier drie manieren om ervoor te zorgen dat jij dé trendsetter bent in de buurt.

Duurzaam & modern

De eerste manier waarop je jouw tuinhuis kan optimaliseren, is het kiezen voor de juiste materialen. Houten tuinhuisjes zijn natuurlijk wat we gewend zijn, maar daardoor zijn tuinhuisjes in de winter een plek die je het liefst wil vermijden en zijn ze na een aantal jaar alweer toe aan onderhoud of vervanging. Een duurzame optie voor jouw tuinhuisje is bijvoorbeeld Keralit gevelbekleding. Dit is een kunststof bekleding die niet alleen gemakkelijk te monteren is voor een doe-het-zelver, maar die ook nog eens duurzaam is doordat het onder andere gemaakt is van gerecycled materiaal. Kunststof staat er ook om bekend dat het een lange levensverwachting nodig heeft en geen last heeft van de weersomstandigheden in Nederland. Het komt in verschillende kleuren, waardoor er altijd wel een soort is die past bij de look die jij wil voor jouw tuinhuisje.

Natuurlijke omgeving

Wat veel mensen over het hoofd lijken te zien bij het plaatsen van hun tuinhuisje, is dat ze de ruimte er omheen betegelen. Natuurlijk is het verstandig om een goed pad te plaatsen in je tuin, maar een tuinhuisje moet geen onnatuurlijke verschijning zijn in een verder bloeiende tuin. Plaats dus veel bloemen en struiken rondom jouw tuinhuisje, desnoods in mooie potten van natuurlijke materialen, zodat jouw tuinhuisje opgaat in de rest van jouw mooie tuin.

Verlichting

Ongelooflijk belangrijk is de verlichting in en rondom je tuinhuisje. Want zonder licht valt er niks te vinden in je tuinhuisje in de avond. Eén goede hanglamp in het midden van het tuinhuisje zorgt al voor genoeg licht aan de binnenkant, maar ook aan de buitenkant wil je toch niet dat je tuinhuisje niet zichtbaar is. Al helemaal als je je best hebt gedaan om er een mooi tuinhuisje van te maken aan de buitenkant, dan wil je dat dit zoveel mogelijk gezien wordt en niks geeft iets een betere look dan goede verlichting. Zorg in ieder geval voor verlichting bij de ingang en de hoeken van het huisje. Als je een extra spotlight op jouw tuinhuisje wil, dan kan je een mooi lichtsnoer plaatsen aan de randen van het dak. Want zeg nou zelf, zo’n mooi tuinhuisje moet toch opvallen!