Ben je op zoek naar wandelschoenen en weet je niet zo goed waar je op moet letten? Het kan lastig zijn om de juiste schoen te kiezen die bij jouw passen. Het is een investering waar je gerust de tijd voor kan nemen om goed op een rijtje te zetten wat je wensen en behoeften zijn. In deze blog proberen we je een eindje op weg te helpen met onderwerpen waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van nieuwe wandelschoenen.   

Activiteit gepland? Ga dan op tijd op zoek 

Ga je meedoen aan een bepaalde activiteit zoals de Nijmeegse vierdaagse of een andere wandelactiviteit? Dan is het verstandig op vroeg op zoek te gaan naar geschikte wandelschoenen. Het kan namelijk wel een tijdje duren voor je de juiste wandelschoenen hebt gevonden die bij jou passen. Daarnaast moeten wandelschoenen ook altijd goed worden ingelopen. Hiermee voorkom je blaren en kun je wennen aan de schoen.  

Praktische tip 

Wist je dat je voeten in de s ‘ochtends smaller zijn dan in de middag? Het is daarom aangeraden om als je wandelschoenen gaat passen het in de middag te doen. Door beweging gaan je voeten opzetten. Daarom zou het beste kunnen dat de wandelschoenen s ‘ochtends prima zitten maar in de middag knellen.  

De juiste schoen voor de activiteit 

Wandelschoenen zijn opgedeeld in 3 categorieën. Categorie A zijn lage wandelschoenen die bedoeld zijn voor vlak terrein. Categorie B is een tussenhoogte wandelschoen. Bedoeld voor heuvelachtig terrein waar je meer grip kan gebruikten. De laatste categorie C is bedoeld voor in de bergen. Dit zijn stevige hoge schoenen met veel grip. Bedenk vooraf goed voor welk terrein je de wandelschoen gaat gebruiken.  

Voorkom blaren met de juiste sokken 

Een veelgemaakte fout is dat wandelaars katoenen sokken aanhebben tijdens een wandeltocht. Katoenen sokken zorgen ervoor dat je voeten gaan zweten, waardoor er wrijving ontstaat en je blaren krijgt. Hierdoor kun je de tocht maar moeizaam afronden en wil je liever op een campingstoel zitten. Onze tip is om naast de wandelschoenen speciale wandelsokken aan te schaffen zodat je blaren kunt voorkomen.