Vandaag de dag zijn er ontzettend veel huishoudens in Nederland die de energierekening niet meer kunnen betalen. Dit komt doordat de gasprijs meer dan verdubbeld is dankzij de toenemende dreiging van Rusland in Oekraïne. Hierdoor willen steeds meer Europese landen af van het Russische gas met alle gevolgen van dien. Om komende winter niet een flinke energierekening te krijgen, kiezen steeds meer mensen ervoor om nu te investeren in het isoleren van hun woning. Maar hoe pak je dit nou precies aan? Lees snel verder en ontdek in dit artikel wat de beste manieren zijn om te beginnen met het isoleren!

 

Dakisolatie om de warmte te behouden

Wist je dat de warme lucht in een woning al snel naar boven stijgt waarna het verloren gaat via het dak? Hierdoor blijft de warmte minder lang hangen wat ervoor zorgt dat jij sneller de verwarming aanzet. Iets dat in de tijden van de energiecrisis nijpend is! De tarieven van gas zijn in een snel vaart stegen wat betekent dat we meer gas gaan besparen. Om dit voor elkaar te krijgen is dakisolatie een uitstekende keuze. Hiermee blijft de warme lucht in huis langer hangen en bespaar je direct honderden euro's op de energierekening.

Tip: heb je een zolder in huis die je niet gebruikt als leefruimte? Isoleer dan ook direct de zoldervloer voor een optimaal resultaat.

 

Vloerisolatie verhoogt het wooncomfort

Behalve via het dak verdwijnt de warme lucht in huis ook via de vloer. Dit kan je gelukkig gemakkelijk vermijden door vloerisolatie te nemen. Combineer de vloerisolatie eens met bodemisolatie voor optimale isolatie. Dit heeft als grootste voordeel dat je het in de koude wintermaanden altijd lekker warm hebt en aanzienlijk bespaart op jouw energierekening. Iets dat tegenwoordig geen overbodige luxe meer is. Door vloerisolatie te nemen krijg je een gelijkwaardige verwarming van een bepaalde ruimte zonder dat er sprake is van tocht of vocht. Hiermee verhoog je het wooncomfort dus aanzienlijk.

 

Laat HR++ glas zetten in jouw woning

Als laatste kan je ervoor kiezen om HR++ glas te nemen. Veel woningen in Nederland zijn standaard voorzien van dubbele beglazing, maar sinds enkele jaren is het gebruik van HR++ glas enorm populair. Dit is niet voor niets aangezien deze ruiten voorzien zijn van gas tussen de ruiten. Hierdoor laat deze beglazing geen tocht meer door. Bovendien zorgt HR++ glas ervoor dat er minder omgevingsgeluiden jouw woning binnendringen, het niet beslaat en het volledig isoleert. Met al deze stappen wordt het isoleren van jouw huis zeker weten kinderspel en hoef jij niet meer bang te zijn voor jouw energierekening!