Moderne keukens zijn helemaal in trek. Toch is de kans aanwezig dat jouw keuken nog niet helemaal is gemoderniseerd. Dit kan namelijk een flinke investering vergen, bovendien is een keuken vaak een ondergesneeuwd kindje. Dit wil zeggen dat er vaak eerst een andere ruimte wordt gemoderniseerd. Wil jij je keuken een modern tintje geven? Lees dan verder! In dit artikel geven we je de handvaten om hiermee aan de slag te gaan.

Begin met de indeling

Moderne keukens hebben vaak een open indeling. Ruimtelijk ontwerp is de sleutel tot een moderne uitstraling. Dit uit zich vaak in een open overgang tussen bijvoorbeeld de woonkamer en keuken, maar dit kan ook deels open. Je kunt bijvoorbeeld een wand plaatsen die de ruimtes deels afscheid. Bovendien helpt veel natuurlijke lichtinval om een moderne sfeer te creƫren.

Kies jij moderne tegels?

In een moderne keuken kunnen tegels het verschil maken. We kennen allemaal de oude tegels uit verouderde landelijke keukens. Tegenwoordig zijn er echter prachtige, moderne tegels verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor wandtegels keuken. Niet alleen mooi, maar ook praktisch. De tegels zijn namelijk enorm goed bestand tegen hitte en zijn zeer slijtvast en eenvoudig te reinigen. Ideaal voor een ruimte waar wordt gekookt.

Tevens kun je kiezen voor vloertegels keuken. Dit geeft een mooi speels effect en is goed te combineren met vloerverwarming. Je kunt kiezen voor verschillende afmetingen, iedere afmeting geeft een andere uitstraling. Zo is er altijd een geschikte moderne tegel voor jouw keuken.

Welke kleuren gebruik je?

De moderne keukens die we veel zijn hebben vaak witte kleuren met grijstinten. Maar ook antraciet en donkergrijze tinten worden steeds populairder. Toch zijn secundaire kleurtinten ook steeds meer in trek. Met de juiste indeling en tegels kun je experimenteren met secundaire kleuren en alsnog een moderne uitstraling realiseren.

Dit zijn de belangrijkste zaken om rekening mee te houden, veel succes!