Ben je op zoek naar een (nieuwe) garagedeur en ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Dan is deze blog voor jou. In deze blog leggen we uit welke verschillende deuren er zijn en uit welke extra opties je allemaal kunt kiezen. 

Garage kanteldeuren 

De goedkoopste optie is vaak een kanteldeur. Deze deuren zijn erg simpel draait open naar buiten. Het nadeel van een kanteldeur is dat het slecht geïsoleerd is. Het is daarom verstandig om bij deze deur extra isolatie aan te brengen.  

Garage roldeuren 

Roldeuren zijn ook een relatief goedkope oplossing. In tegenstelling tot de kanteldeuren rolt de roldeur zichzelf op waardoor het plafond vrij blijft. Hierdoor neemt de deur weinig ruimte in beslag. Net als de kanteldeur werkt een roldeur niet isolerend. De lamellen zijn zo gemaakt dat ze gemakkelijk zijn op te rollen en niet zozeer voor het tegenhouden van warmte en kou van buitenaf.    

Sectionale garagedeuren 

Sectionale garagedeuren bestaan uit horizontale lamellen. Deze rollen bij het openen van de deur gewoonlijk verticaal op. Echter zijn de sectionaal garagedeur ook te verkrijgen in een variant die zijwaarts oprolt.  

Openslaande garagedeuren 

De duurste variant is meestal gemaakt van hout en geven daardoor een authentieke uitstraling. De deuren slaan naar buiten open, hierdoor is er binnen optimale ruimte. Ook zorgt het voor een grote opening. De openslaande deuren zijn goed geïsoleerd.  

Extra opties 

Een garagedeur kan vaak geleverd worden met extra opties. Zo kun je een keurmerk van de politie krijgen als de garagedeur aan een aantal eisen voldoet. Hiermee wordt de kans op een inbraak verkleint. Daarnaast is het mogelijk om een raam in een garagedeur te laten plaatsen. Hierdoor is er meer licht in de garage. Tot slot kun je kiezen hoe de garagedeur geopend kan worden, er zijn verschillende mogelijkheden zoals sleutelschakelaars, codebediening, drukknop en scanner, een handzender of via je smartphone.