Heb je zonwering nodig voor je huis of tuin en ben je op zoek naar de mogelijkheden om de zon buiten te houden? Dan is deze blog misschien wat voor jou. In deze blog wordt uitgelegd wat de mogelijkheden zijn wat betreft zonwering en alles wat er mee te maken heeft.  

Binnen zonwering 

Bij zonwering wordt vaak gedacht aan zonwering aan de buitenkant van een huis. Echter zijn er ook mogelijkheden voor zonwering in het huis. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld jaloezieën, shades, shutters of rol-en vouwgordijnen. Deze mogelijkheden worden vaak gebruikt om de warmte binnenshuis te bestrijden.  

Buitenzonwering 

In tegenstelling tot binnen zonwering kan buitenzonwering gebruikt worden om de zon ook daadwerkelijk buiten te houden. Tegenwoordig kan deze zonwering vanuit huis bediend worden. Uiteraard is het ook mogelijk om deze zonwering bijvoorbeeld boven een terras te installeren. Bij buitenzonwering kun je uit veel mogelijkheden kiezen zoals rolluiken, screens, markiezen, buitenjaloezieën, knikarmschermen en uitvalschermen. Bedenk vooraf goed met welk doel je de zonwering gaat aanschaffen bijvoorbeeld om een raam, schuifpui, deur of een heel terras te beschermen tegen de zon. Is het bijvoorbeeld voor een heel terras? Google dan op “zonwering groningen“. Is het voor een raam? Google dan naar “horren groningen 

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van zonwering 

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo kan het zijn dat je een vergunning moet aanvragen voor de zonwering. Dit is niet standaard maar kan het geval zijn als je bijvoorbeeld aan de voorkant van je huis zonwering wilt laten installeren. Om er zeker van te zijn kun je dit het beste navragen bij de gemeente.  

Zonwering is in vele vormen te verkrijgen. Het is daarom verstandig om je goed te oriënteren en informatie op te doen alvorens je een keus maakt. Bedenk vooraf goed wat je belangrijk vindt zoals prijs, effectiviteit en uitstraling. Alle soorten zonwering hebben voor-en nadelen. 

In de zonwering branche wordt er niet altijd gehandeld met vaste prijzen. Er is dus soms best ruimte om over de prijs te onderhandelen. Zeker als je meerdere zonweringen afneemt je kunt het dus altijd proberen.