In ieder huis is plafondverlichting onvermijdelijk om te hebben, zonder verlichting is het natuurlijk lastig om de dagelijkse dingen te kunnen uitvoeren. Bovendien brengt verlichting sfeer toe aan het interieur van het huis. Plafondverlichting kan gebruikt worden als basisverlichting van een kamer en neemt weinig ruimte in beslag. Laat vooraf wel een professional langskomen op het plafond  te stucen. Zoek je een stukadoor in Deventer of een stukadoor in Lochem, dan raden wij het aan om te kiezen voor vakspecialisten. Er bestaan verschillende soorten plafondverlichtingen die ieder op een eigen manier hun steentje bijdragen aan de sfeer in het huis. Het verschil tussen de lampen ligt voornamelijk op het gebied van design, lichtopbrengst en kleurtemperatuur. Welke verschillende soorten plafondverlichting er allemaal zijn bespreken we in dit blog.

Plafondlamp spots

Spots is een hele simpele manier om het huis te verlichten. Spotjes kun je weer onderverdelen in inbouwspots, opbouwspots en railspots. Inbouwspots zijn spotjes die in het plafond worden gemonteerd, er zijn zowel ronde LED inbouwspots als vierkante. Wanneer de inbouwruimte in jouw plafond groot is heb je een ruime keuze op het gebied van inbouwspots. Gaat jouw voorkeur uit naar spotjes die uit het plafond hangen? Kies dan voor opbouwspots. Met deze spots kun je bepaalde ruimtes of delen van het huis extra mooi belichten. Een andere mogelijkheid om het huis extra mooi te belichten is door gebruik te maken van railspots. Deze spots zijn flexibel door de plaatsing- en instelmogelijkheden. Het voordeel van railspots is dat deze 360 graden kunnen roteren, zo kun je zelf bepalen wat extra belicht moet worden.

Plafondlampen

In het geval dat je niet op zoek bent naar lampen die veel ruimte in beslag nemen of je hebt simpelweg een laag plafond, dan kun je het beste kiezen voor plafondlampen. Deze lampen worden zoals de naam al doet vermoeden aan het plafond gemonteerd en nemen weinig ruimte in beslag ten opzichte van hanglampen. Plafondlampen worden ook wel plafonnieres genoemd en zie je veel terug in gangen en hallen. Maar hoe integreer je plafonnieres nou mooi in het huidige interieur? Dit kan eenvoudig geïntegreerd worden omdat er diverse modellen bestaan gemaakt van verschillend materiaal. Je hebt daardoor een ruime keuze op het gebied van plafondlampen en er zit altijd wel een lamp bij die goed past bij het huidige interieur.

Led panelen

Je ziet het niet vaak maar LED panelen worden wel degelijk gebruikt in huizen. Meestal worden LED panelen gebruikt in systeemplafonds en aangezien huizen dit vaak niet hebben wordt hier niet vaak voor gekozen. Mocht je een kantoor, salon of studio hebben, kan dit wel heel interessant zijn. LED panelen kunnen ook bedrukt worden en geven een mooie draai aan de sfeer in een bepaalde ruimte.